Ingrediente:
- 1,5 kg cotlete de miel
- 50 g cremă de trufe negre
- ulei extravirgin de masline
- rozmarin
- usturoi
- capere
- oțet
- sare
- piper
- lămâie
- un pahar de vin alb sec
Mod de preparare: Se încălzesc într-o tigaie 50 g ulei cu o crenguță de rozmarin, se adaugă cotletele de miel cu un cățel de usturoi, sare și piper. Se gătesc până când prind o crustă maro auriu, apoi se adaugă vinul și se lasă să se evapore. Acoperiți oala, reduceți focul și fierbeți lent aproximativ 20 minute.
Pisați într-un mojar un cățel de usturoi și câteva capere cu 2 linguri de oțet. Se toarnă acest sos peste carne, se mai fierbe câteva minute și se îndepărtează de pe foc.
Se prepară un sos din crema de trufe negre, un cățel de usturoi, ulei extravirgin de măsline, câteva picături de ulei de măsline cu trufe negre, suc de lămâie, sare și piper. Puneți tocană într-un vas de servire și turnați peste sosul de trufe.