Ingrediente:
- 200 g făină
- 1/2 linguriță de sare
- 5 gălbenușuri de ou
- 1 lingură de ulei de măsline
- 30 g trufe negre de iarnă
- sare
- 1 ceapă albă mică
- 100 g unt
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se frământă coca dintr-un aluat de făină, sare, gălbenușuri și ulei. Din această cocă se frământă pâinișoare pe care le întindem într-o formă transparentă și le lăsăm să dospească la temperatura camerei cel puțin o oră.
Apoi întindem coca, o lăsăm să se usuce, după care o tăiem în fâșii late.
Trufele negre de iarnă se spală cu o periuță sub jet de apă rece. Dacă coaja lor exterioară este mult prea tare sau creață o vom curăța superficial și nu în profunzime, după care vom tăia trufa în feliuțe subțiri.
Curățăm ceapa și o tăiem în felii subțiri, încingem untul și călim în el ceapa.
Pastele făinoase se lasă să dea în clocot cca. 2-4 minute în apă fierbinte.
Între timp feliuțele de trufe se trag în unt și se prăjesc întorcându-se continuu de pe o parte pe cealaltă.
Se condimentează după gust cu sare și piper, după care se adaugă peste pastele făinoase, bine scurse de apă.